بررسی مزایا و معایب زغال فشرده | زغال فشرده چیست؟
مزایا و معایب زغال فشرده چیست؟ درآمد تولید زغال فشرده سوالی که ذهن بسیاری از تولید کنندگان زغال فشرده و افرادی که به تازگی قصد راه اندازی خط تولید را دارند، به خود درگیر کرده است. هدف ما از نوشتن این مقاله پاسخ به این سوال مزایا و معایب زغال فشرده است. موضوع این مقاله درباره نکاتی است که در صورت رعایت نکردن آنها ورشکست خواهید شد. پس با تمام توجه تا پایان مقاله را مطالعه بفرمایید.
جهت خرید کوره زغال بدون دود با شماره 09104385456 تماس حاصل فرمایید.
زغال فشرده چیست؟
زغالی است که از خاک اره درست شده و به دلیل ماندگاری بالای ان و ارزش خوب حرارتی آن بیشتر در کبابی ها و رستوران ها و قهوه خانه ها استفاده می گردد.البته به عنوان سوخت حرارتی نیز در اکثر کارخانه ها نیز استفاده می شود .
لازم به توضیح می باشم که چون ذغال فشرده از ضایعات درست می شود دولت برای صادرات این محصول هزینه گمرگی نمی گیرد.و یک محصولی هست که ارزش اقتصادی بیشتری را دارد .اگر از لحاظ اقتصادی برسی کنیم موادی مانند خاک اره که همه جا به وفور یافت می شوندکه قیمت چندان زیادی هم ندارن این خاک اره ضایعات را میتوان به ذغال فشرده تبدیل کرد و در بازار فروخت .
خاک اره را می توانید جمع اوری کرده یا خریداری کنید این مواد دور ریختنی وارد دستگاه شده و فشرده می گردد به دلیل انکه در ساختار خاک اره ماده ای بنام لگونین موجود هست تحت فشار متوسط و دمای 400 الا300 درجه باعش چسبندگی خود خاک اره داخل سیلندر شده که باعث تولید بریکت می گردد .
بریکت تولید شده به دلیل انکه خام بوده باید وارد کوره گردید تا فرایند هموژن در دمای 600 درجه سلسیوس (فرایندی که ماده خاصیت خود را تغییر داده و تبدیل به کربن خالص می گردد)تبدیل به زغال شده و بعد از خنک شدن بسته بندی شده و وارد بازار فروش می گردد.
مزایای زغال فشرده چیست؟
در بحث مربوط به مزایا و معایب زغال فشرده ، در ابتدا به مزایای آن می پردازیم :
عدم آسیب به محیط زیست
زغال فشرده با استفاده از مواد اولیه بازیافتی از صنایع چوب ، و در واقع سوخت های بیومسی ساخته می شود، که در نتیجه ی آن درختی برای تولید آن ها قطع نشده ، و محیط زیست آسیب نمی بینید. این یکی از مهم ترین مزایای زغال فشرده است، چراکه جنگل ها سرمایه های سبز کشورمان هستند، که متاسفانه در بسیاری از مناطق در دست نابودی اند.
قطع و از بین بردن درختان و جنگل های بلوط ، سپیدار و … که از درختان بسیار ارزشمند هستند ، در ابعاد زیادی توسط تولید کنندگان زغال سنتی انجام می شود، که بخش بسیار زیادی از آن به صورت غیرمجاز و قاچاق است.
در واقع باید بدانید که مقادیر زیادی از زغال سنتی یا جنگلی که می خرید، ممکن است با قاچاق چوب و زغال به دست آمده باشند.لازم است تا با روی آوردن بیشتر به استفاده از زغال فشرده و تامین مصارفمان با این محصول، نقش خود را در جلوگیری از نابودی جنگل ها و درختان برای تولید زغال ، ایفا کنیم .
ماندگاری و حرارت بالا
از دیگر مزایای زغال های فشرده ، ماندگاری آن ها و در واقع سوختن به مدت طولانی تری است ، که سبب می شود بتوان مقدار بیشتری از زغال بهره برده، نیازی به روشن کردن و باد زدن آن نبوده ، و البته مقادیر کمتری از زغال استفاده شود.
هم چنین حرارت زغال فشرده نسبت به زغال سنتی بالاتر است، که این امر در مواردی چون پخت و پز و قلیان کشی یک مزیت بوده ، و کار را راحت تر می کند.
البته باید توجه داشته باشید که حرارت و ماندگاری بالای زغال فشرده ، به کیفیت آن بستگی دارد، و اگر زغال فشرده ای که استفاده کرده اید فاقد این ویژگی است، دارای کیفیت لازم نیست و بهتر است زغال تولیدی با کیفیت تری تهیه کنید.
بدون گاز و بدون بو بودن
بسیاری از زغال ها چه سنتی و چه فشرده، همراه با سوختن همچنان گاز ساطع می کنند که ممکن است با بو نیز همراه باشد. این امر سبب می شود تا سوختن زغال کامل نباشد ، و از آن مهم تر ، سبب سر درد در قلیان کشی ، و بدطعم شدن در پخت و پز می شود.زغال فشرده ای که دارای کیفیت مطلوب باشد، بدون بو و گاز است و موجب سردرد نمی شود.
شکل قالبی و استفاده ی آسان
شکل قالبی و مکعبی زغال های فشرده (شکل به دستگاه های تولید کننده بستگی دارد) سبب می شود که نه تنها بسته بندی آن آسان تر شود و جای کمتری گیرد، بلکه استفاده از آن برای مشتری نیز راحت تر باشد. مشتری نیازی به خورد کردن یا شکستن زغال نداشته ، و آلودگی و کثیفی نیز به وجود نمی آید.
هم چنین با قالبی بودن این محصول ، هدر رفتن آن نیز کمتر می شود و صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
مقرون به صرفه بودن
با توجه به دیگر مزایای گفته شده، مانند سوختن طولانی تر و هدر نرفتن در شکستن و خرد کردن، بدیهی است که استفاده از زغال فشرده بهینه تر است و در دراز مدت متوجه خواهید شد که هزینه های شما نیز پایین تر است.
بنابراین اگر مصرف زغال شما زیاد است، (برای مثال در رستوران ها و سفره خانه ها) بهتر است از زغال فشرده استفاده کنید.
معایب زغال فشرده
در بررسی مزایا و معایب زغال فشرده ، باید گفت که خوشبختانه این محصول معایب خاصی ندارد .
معایب زغال فشرده در صورتی است که تولیدکنندگان از مواد غیرمجاز و شیمیایی ، مانند چسب ها استفاده کنند.
متاسفانه برخی افراد سودجو برای کاهش هزینه ها (که البته نتیجه ی معکوس دارد) اقدام به استفاده از مواد نامرغوب و یا غیر مجاز در تولید زغال فشرده می کنند.
در صورتی که مواد اولیه استفاده شده دارای رطوبت مناسب نباشند و یا گازگیری آن ها در کوره به خوبی انجام نشود ، و یا دیگر مراحل ساخت در دستگاه ها به خوبی انجام نشود، زغال کیفیت خوبی نخواهد داشت و می تواند موجب سوختن نامناسب زغال و یا ایجاد گاز و سردرد شود.
بنابراین لازم است تا خریداران از محصولات با کیفیت و تولیدکنندگانی که مرغوبیت کالای آن ها ثابت شده است استفاده کنند، تا زغال با کیفیت ، مقرون به صرفه، و البته دوست دار محیط زیست داشته باشند.
فرآیند تولید زغال فشرده
- برای تولید زغال فشرده ، ابتدا مواد اولیه نام برده شده را جمع آوری می کنند.
- سپس این مواد در آسیاب مخصوص قرار میگیرد و خرد می شوند.
- مواد خرد شده، باید توسط دستگاه سرند الک شوند تا ضایعات و مواد درشت آن جدا شود.
- مواد مورد نظر توسط دستگاه خشک کن به میزان لازم رطوبت گیری می شوند.
- این ترکیبات سپس به دستگاه اکسترودر ، که اصلی ترین دستگاه خط تولید زغال فشرده است برده می شوند،تا فرآیند فشرده سازی آن ها انجام شود.
- پس از فشرده سازی و ساخت بریکت ، بریکت ها به کوره برده شده ، و پخت آن ها انجام می شود.
توجه داشته باشید که بی دقتی در انجام هرکدام از این موارد ، و فرمول نا مناسب ، سبب می شود تا زغال تولید شده دارای ایرادات و معایت ناخواسته شود.
علت فشرده سازی زغال چیست؟
در پاسخ به این سوال که چرا باید زغال را به این شکل و با فشرده سازی تولید کرد؟ باید گفت دقیقا همین فشرده سازی است که مزیت هایی به نسبت زغال سنتی ایجاد می کند. این کار موجب می شود، ذغال هم مدت زمان طولانی تری روشن بماند و هم خاکستر کمتری از آن ایجاد شود.
جدول مقایسه ذغال فشرده و ذغال طبیعی
ذغال طبیعی | ذغال فشرده | |
نحوه ساخت | باقی مانده چوب یا تنه درختان | خاک اره یا تراشه های چوب به همراه مواد افزودنی چسبنده |
دمای سوختن | 1400 درجه فارنهایت
(760 درجه سانتیگراد) |
800 تا 1000 د رجه فارنهایت
(420 تا 540 درجه سانتیگراد) |
سرعت و زمان سوختن | سریع، حدود یک ساعت | کند، برای چند ساعت |
حجم خاکستر | کم | زیاد |
سرعت آتش گرفتن | سریع | کند |
بهترین موارد استفاده | کباب کردن | دودی کردن |
قیمت زغال فشرده
قیمت زغال فشرده بسته به کیفیت و ویژگی های آن، می تواند متفاوت باشد. همانطور که گفتیم ذغال فشرده مزایای بسیاری دارد ولی همه زغال های فشرده موجود در بازار ویژگی هایی همچون نداشتن بو و گاز یا ماندگاری بالا را ندارند و این موضوع بر قیمت نهایی تاثیرگذار است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
شرایط لازم برای شروع تولید زغال فشرده چیست؟
اسم این قسمت را قدم صفر راه اندازی خط تولید زغال فشرده گذاشته ام، چون این نکات باید قبل شروع تولید زغال فشرده و قبل خرید دستگاه تولید زغال فشرده ( ساز) رعایت و انجام شود.
1.سوله ( کارگاه ) خارج از بافت شهری باشد
از همین حالا به دنبال کارگاهی باشید که خارج از بافت شهری باشد زیرا دستگاه تولید زغال فشرده ( خط تولید زغال فشرده ) دارای آلایندگی بوده و باعث آسیب به محیط زیست میشود. پس طبیعی می باشد که ماموران محیط زیست جلوی تولید شما را بگیرند و همسایه ها از شما شاکی شده و از شما شکایت کنند. ( این مشکل را میتوان با نصب دودسوز حل کرد اما سری که درد نمیکند را پارچه نبندید. )
2. زیرساخت های حمل و نقل وجود داشته باشد
در خرید سوله ( یا اجاره ) اطمینان حاصل کنید که زیر ساخت های لازم برای حمل و نقل وجود داشته باشد . زیرا از لحظه ای که خط تولید خود را خریداری می کنید برای وارد کردن آن به سوله خود، نیاز به یک مسیر هموار دارید و یا اینکه بطور میانگین شما هفته ای یک بار نیاز دارید که مواد اولیه ( خاک اره , پوست گردو , خاک زغال ) برای خط تولید خود فراهم کنید که حمل آن توسط نیسان یا خاور انجام می شود. همچنین فروش محصول تولیدی شما ( زغال چینی ) برای رسیدن به بازار نیاز به مسیری هموار دارد. ( خاکی یا آسفالت بودن مسیر مهم نیست؛ بلکه هموار بودن آن اهمیت دارد.)
3. سوله دارای گاز صنعتی ( فشار قوی ) باشد
اطمینان حاصل کنید سوله ی شما دارای گاز صنعتی باشد زیرا در صنعت تولید زغال فشرده از مشعل گازیه 3_5 ( 3 تا 5 ) استفاده می شود که اگر با گاز شهری ( گاز خانگی ) روشن شود، قدرت بسیار پایینی دارد که باعث افت کیفیت تولید زغال فشرده می شود. و اگر هم قرار باشد با گازوئیل کار کنید هزینه به مراتب بیشتری خواهید داشت.
4. برق 3 فاز با حداقل 32 آمپر برق
اطمینان حاصل کنید که برق سوله ی شما 3 فاز بوده و حد اقل 32 آمپر برق داشته باشد زیرا تمامی اجزای خط تولید زغال فشرده شما دارای موتور الکتریکی بوده و اگر مشکلی در برق رسانی پیش آید، کمترین ضرر شما این است که خط تولید زغال فشرده ی شما در خاموشی فرو می رود. البته این خوش بینانه ترین حالت می باشد؛ زیرا امکان آسیب به دستگاه های خط تولید زغال فشرده بالا است.
زمانی که شما دستگاه اکسترودر را استارت می زنید تا 32 آمپر برق می کشد ( نیاز دارد). پس اگر سوله شما برق کافی برای روشن کردن دستگاه های شما نداشته باشد، خرید دستگاه تولید زغال فشرده اشتباه می باشد.
5. سوله دارای حداقل 200 متر محیط مسقف
اطمینان حاصل کنید که سوله ی شما دارای حداقل 200 متر محیط مسقف باشد . زیرا باید خط تولید زغال فشرده شما زیر این سقف جا بگیرد تا از آسیب های طبیعی همچون باد و بارون درامان باشد و همچنین شما نیاز به فضایی برای دپوی ( انبار) مواد اولیه ( خاک اره ، پوست گردو، خاک زغال ) و زغال فشرده تولید شده خود دارید.
6. سقف بلند تر از 4 متر
اگر سوله ی شما سقف کوتاهی داشته باشد، اجزای بلند خط تولید زغال فشرده ( سیکلون ) در آن جا نشده و همچنین هنگامی که شما مواد اولیه ( خاک اره ، پوست گردو ، خاک زغال ) سفارش دهید, وسیله نقلیه حامل آنها نمیتواند وارد سوله شده و مجبورید مواد اولیه را به سختی و در خارج از سوله خالی کنید.
نکته: اگر هریک از شرایط بالا را ندارید توصیه میکنم خرید خط تولید زغال فشرده را فراموش کنید. زیرا این نکات حیاتی و بسیار مهم می باشند.
شما با شرایط اولیه راه اندازی کسب و کار تولید زغال فشرده و مزایا و معایب زغال فشرده آشنا شدید ، اما برای اینکه یک کسب و کار درست را پایه ریزی کنید، لازم است که بدانید هزینه راه اندازی یک خط تولید زغال فشرده چقدر می باشد. برای آگاه شدن از ریز هزینه ها با شماره 09104385456 تماس بگیرید.